Медия

Снимки, участия в телевизионни предавания, статии, интервюта..

Неда Терзиева е психолог по образование. Учила е и в Арт колеж по екранни изкуства, специалност кино и телевизия. Но био-енерго терапията надделява като нейна професионална ориентация. Иматрета мастърска степен в учението за Рей-ки.

КОГА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ОТКРИЛО СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА АУРАТА?

Много отдавна. Биоенерготерапията е метод на над два милиона години. През вековете хората са я усещали по различен начин- като цвят, като мирис, като емоция. И благодарение на Кирлияновата фотография преди 120-130 години, започва заснемане на електромагнитното поле, което е много подобно на аурата, но е коренно различно нещо. Това е било началото. В последните 15 години се появи софтуера, който прави тази цветна диагностика. Вижда се съвкупност от фини тела. По тази система работят стотици ядрени и квантови физици по света. Десетки хиляди хора вече са минали на този тест и то само в България.

КАК ЩЕ НИ УБЕДИТЕ, ЧЕ ТАЗИ АПАРАТУРА МОЖЕ ДА ВИДИ АУРАТА?

Работя с този апарат, който е последен модел в света и е руско производство. Винаги, когато започвам работа с клиент, първо правя аура диагностика. Няма нужда да убеждавам когото и да било. Всеки може сам да прецени дали тълкуването на изследването отговаря на фактите в живота на човека.

КАКВИ СЛУЧАИ СА ВИ ВПЕЧАТЛИЛИ- И ОТ ПОЛОЖИТЕЛНА, И ОТ ОТРИЦАТЕЛНА ГЛЕДНА ТОЧКА?

Много често се случва да се впечатля от дадена аура у нас, да установя много чиста енергия. Тук нямаме хора с ниска вибрация.

ТОВА МЕ ИЗНЕНАДВА –НАЛИ ВСЕ ГОВОРИМ, ЧЕ У НАС ИМА МНОГО НЕГАТИВИЗЪМ, ЗЛОБА И ЗАВИСТ?

Факт е, че земята ни, коренът ни, е един от най-силните енергийните центрове на Земята. И не го казвам от голям патриотизъм. Това е доказано. Това са енергийните меридиани на планетата. Изучавано е подробно и е истина.

КАКВА Е АУРАТА НА ЛОШИТЕ ХОРА?

Аурата на хора, които са манипулативни, властни, е тъмно червена. Това е аурата на агресията и страха. Тези хора действат спрямо страховете си. Всеки може да види аурата на другите, стига да се научи. Няма човек, който да не може да го направи, стига да иска. Всеки цвят, който ние познаваме, резонира в различен център в мозъка. Много е важно да се запитаме как се чувстваме в компанията на определен човек и да помислим какъв цвят излиза в съзнанието ни. Така ще установим на какъв цвят отговаря тази вибрация.

А ПРИ ДЕЦАТА КАКВА Е?

Много са различни. При тях енергийните центрове са много по-отворени, аурите са с по-широко биополе. Много от тях- така наречената шеста раса,носят висока вибрация- виолетова, бяла. Когато идват родители при мен, са силно притеснени и объркани, защото децата им говорят как са били на дадена звезда, в коя държава са живели, как са лекували в минал живот. И това не са детски фантазии. Много често се случва. Повечето от тях имат ангели и си говорят с тях. Дори пренасят послания и съвети за възрастните.

ЗАЩО ЧОВЕК С ГОДИНИТЕ ЗАГУБВА ТАЗИ СПОСОБНОСТ?

Това никога не се губи. Тази способност винаги е в нас и може да се събуди. Много е важно намерението, какво точно искаме от живота. Ако даден човек насочи правилно енергията си, няма как нещата да не се случат. Когато сме чисти, не сме замърсени от лицемерие, обществени норми и правила, можем да запазим детето в себе си. Трябва по-често да го слушаме. Всички знаем, че фонтанелата се затваря след раждането. Това е седми коронен център- над главата. Всъщност със затварянето й се губи връзката с висшия духовен свят. Но можем да полагаме усилия да го поддържаме. Децата са много истински, първични. Когато сме чисти, не сме замърсени от лицемерие, обществени норми и правила, можем да запазим детето в себе си. Трябва по-често да го слушаме –какво му се прави в даден момент, без да се съобразяваме с нищо. Важно е да се знае, че като се зароди нещо във физическото ни тяло- дори една настинка да е, това има някаква първопричина в енергийните ни фини тела. За мен вече не е толкова необичайно да виждам такива случаи, а е ежедневие.

ГОВОРИТЕ ЗА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЕМОЦИИТЕ И БОЛЕСТИТЕ ЛИ?

Да, науката вече го доказа. Не е мистика или езотерика, както беше преди 20 години. Ние сме проявление на Бог и сме негови деца. С всяко наше действие и емоция ние предопределяме съдбата си, която нашият Бог проявява чрез нас. За всеки, Бог е различен. Но трябва да знаем, че любовта към нас самите е и любов към Бога. И може би няма да се разболяваме. Всяко нещо, което правим, трябва да го пречупваме през призмата дали бихме го причинили на Бога, в който вярваме. Дали си вярващ или не, не те прави по-малко духовен. Вече хората разбраха, че това са две различни неща. Аз говоря, че съм знаеща, не вярваща. Вярата предполага и съмнение. А аз знам. Това е една структура, която се гради с информация, знание и мъдрост. Хората са на ниво информация. Призовавам ги да минат на следващото.

КАКВО ДА ПРАВИ ЧОВЕК, ЗА ДА ИМА ХУБАВА АУРА?

Рецепта за щастие няма. Но това, което важи за всички, е да опознаем максимално себе си и да бъдем в синхрон със самите нас, с душата си, с околните и с природата.

НО ЕДИН АГРЕСИВЕН ЧОВЕК ВЕРОЯТНО СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ КАТО ПРОЯВИ ТОВА СИ КАЧЕСТВО И Е В МИР СЪС СЕБЕ СИ.

Не. Душата на този човек е болна и страда. Агресията и депресията са една и съща енергия. Най-силната творческа енергия, която движи света, е любовта. Тя не може да се сравни с нищо друго. След нея по сила са парите и сексът.

А СТРАХЪТ КАК СЕ ПРОЯВЯВА В АУРАТА?

Вижда се в блокирани центрове. Страхът да проявиш себе си като душа- блокиран четвърти център, да изразиш себе си като личност-пети център, да повярваш на себе си като осъзнато духовно същество- шести център, да кажеш аз съм и мога- трети център.

КАК ДА УСЕТИМ, ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД?

Ако изведнъж загубите стимул за творчество, за пътувания, за работа, за създаване на нещо-липсва ви творческата енергия, спада либидото, Тогава е ясно, че втори център не работи. Оттам и проявлението в някои вътрешни органи.Например- диабетът е липса на любов. Панкреасът отговаря на третата чакра-воля ,самооценка, комуникации. Това е най-емоционалният център. Няма вариант, ако си емоционално балансиран, да получиш диабет. Всяка болест трябва да се тълкува като отклонение от правилния път. Трябва да сме благодарни на тялото, че то има сили и защитна функция да се самоизлекува.Няма нищо непоправимо.

КАК РАБОТЕЩИТЕ ДЕЛОВИ ЖЕНИ ДА БАЛАНСИРАТ ЕНЕРГИЯТА СИ- В РАБОТАТА ДА СА СИЛНИ И ВОЛЕВИ, В ЛИЧНИЯ ЖИВОТ ДА СА НЕЖНИ И ЛЮБЯЩИ?

Всичко е в баланса между ин и ян. Специално жените трябва да намират начин да изразяват своята природна творческа енергия, за да запазят женствеността си. Всяка жена, която е на висока позиция и има мъжки отговорности в работата си, да почива чрез творчество, чрез разпускане и медитация, разкрасяване, масажи. При мъжете водеща е физиката –първи център. При тях спортът е този, който компенсира. Дисбалансът в енергиите го виждаме всеки ден- много жени спортуват на уреди във фитнес, което е мъжка енергия, а мъже ходят на танци, рисуват. Трябва да е обратното, за да има хармония. Често жени на високи позиции цял ден ръководят, после отиват да правят тежки мъжки упражнения в залите. И се чудят защо са самотни. По закона на привличането всяка жена трябва да излъчва женска енергия, за да привлече силен мъж.

Цялото интервю, може да прочетете тук: http://businesswomanbg.eu/neda-terzieva-zhenskata-energiya-se-hrani-s-tvorchestvo/