Медия

Снимки, участия в телевизионни предавания, статии, интервюта..

НЕДА, ВИЕ ИМАТЕ ОГРОМЕН ОПИТ В ИЗУЧАВАНЕТО НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ, АУРАТА, ЖЕНСКАТА И МЪЖКАТА ЕНЕРГИЯ. КАК ГЛЕДАТЕ НА ОПИТИТЕ ДА СЕ РАЗМИЯТ МЪЖКИТЕ И ЖЕНСКИТЕ РОЛИ В ОБЩЕСТВОТО? ИМАМ ПРЕДВИД НАПРЕЖЕНИЕТО ОКОЛО ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ И ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА.

Първо- всеки има свободата да бъде такъв, какъвто е. Живеем на планетата на свободната воля и личния избор. Но иначе за мен тези опити не са никак добри. Това вреди на поколенията, които сега растат.

КАКВО ЩЕ ОБЪРКАМЕ В ЕНЕРГИИТЕ НА ХОРАТА, ДАДЕНИ ОТ ПРИРОДАТА?

Всичко. И това е целта. Колкото по-объркани са хората и колкото по-ниско е тяхното интелектуално ниво, по-лесно биват манипулирани. Идеята е да бъдат превърнати в стадо.

Объркването на енергиите в човека води непременно до физически заболявания. Има си научно обяснение в начина на работа на енергийните меридиани, на каналите, по които текат нашите енергии. Когато се пресичат се образува чакра. Между другото тази интернационална дума е стара българска, ние сме я дали на света. Спомнете си думата чакръг- въртенето на колелото. Когато чакрата работи добре, тя завихря енергия. Оттам и думата за енергиен център. Другото, на което държа да се знае е, че т.нар. китайска медицина отново представлява стари български практики.

Да се върнем на объркването на енергиите- там, където има чакра, тя отговаря на определени физически органи и системи. Всяка една чакра е носител на ян или ин енергия- т.е. мъжка или  женска. Когато човек е здрав и е роден в мъжко тяло, например,  има по-силна мъжка енергия и силни мъжки чакри- първа, трепа, пета, седма. Това е дадено от  природата. Какво става, ако го объркаме, ако променим психиката му  и сексуалната му ориентация?! Той ще засилва изкуствено женските енергии. Ако е роден така, добре. Така е решил Създателят. Но всичко друго, което ще се прави, защото е модерно или защото задкулисната световна политика е решила така – да обърка тотално децата, то това неминуемо ще доведе до болести. Няма как да не страдат органите, когато енергиите са дисбалансирани и объркани. Тази джендър идеология само ще увеличи броя на физически и психически болните хора.

НЕКА СЕ ВЪРНЕМ НА ЧАКРИТЕ. КАЖЕТЕ ПО НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ВСЯКА ЕДНА.

Първата е червена, отговаря за половите органи, дебелото черво. Енергийно я свързваме с партньорските отношения, бизнеса, кармичните връзки, корените ни –семейство, род.

SONY DSCЩЕ ВИ ПРЕКЪСНА, ЗА ДА ПОЯСНИМ КАКВО ОЗНАЧАВА „ОТГОВАРЯ”. АКО ИМАШ ДИСБАЛАНС В ТАЗИ ЧАКРА, ЩЕ ИМАШ ПРОБЛЕМИ ВЪВ ВЪПРОСНИТЕ ОБЛАСТИ И ОБРАТНО – ТАКА ЛИ?

Да, и двете са верни. Например- ако имаме кармична родова обремененост, първа чакра ще е блокирана изначално. Много често се вижда, че хора с проблеми в роднинските отношения страдат от болести в червата, запек и др.  Факт е, че жените  по-често имат тези оплаквания. Защото първата чакра е мъжка.  И когато ние се натоварим с природно нетипични за нас роли, се появяват такива болести. Въпросът е защо? Затова и правим подробна диагностика, за да видим къде и кои енергии са нарушени.

Втората чакра е женска, има оранжев цвят. Изразява нашата сексуалност и творчество. Важното е да се отбележи, че при мъжете сексуалната енергия зависи от първа чакра, при жените от втора. Тя се намира два пръста под пъпа. Някои я наричат пъпна чакра. Затова жените там са по-пухкави и това е особено важно. Коремът на жената трябва да е мек. Тази мания за плочки, за твърд корем, за преса …това е залитане към мъжката енергия. Вече съм го казвала- жени, не отивайте в първа чакра, не блъскайте тежести по фитнесите, стойте си във втора чакра. А и тя е по-възвишена. Търсете нещо творческо,  някакви идеи, дори и делови,  с което да се изразявате, за да запазите женствеността си. Това не значи, че отричам спорта. Напротив, но трябва да е съобразен с енергията на жената.

Тази чакра е свързана с бъбреци, тънки черва, женска полова система. Жените, които не използват адекватно сексуалната, емоционалната или творческата си енергия, много често правят кисти, натрупват стрес- жлезите не могат да секретират кортизол, адреналин- хормоните, които се справят със стреса; или имат проблеми с бъбреците, което вече говори и за прекалено голяма самокритика. Може да се сдобият и с проблеми в кръста.

Трета чакра- жълта, отговаря за панкреаса, задстомашната жлеза, черен дроб, жлъчка, храносмилателна система като цяло. Тя отговаря за комуникациите, самооценката, волята, решителността, устремеността. Затова като ни е страх казваме „свил ми се е стомахът”. Когато пък сме влюбени, казваме, че вътре ни пърхат пеперуди.

Четвърта- сърдечна, тя е зелена. Отговаря за тимусната жлеза. Това е най-малко познатата жлеза. Чакрата се намира в средата между гърдите. Ако искаме да сме здрави, можем да се почукваме там. Така я балансираме по най-лесния начин. Метафорично почукваме на тимусната жлеза, за да я събудим и да й кажем „Здравей, как си, добре ли работиш”. Тя отговаря за имунната ни система. Оттам вече идват много други неща- освен и за сърцето, тя носи отговорност и за белите дробове. Тя е любовта. Изразява всичко това -любов, баланс, хармония и лечебни енергии. Хората които лекуват, лекуват с ръце. Но можем и с глас, присъствие, с песни. Но най-често говорим за лечение с ръце. Защо? Защото на  ръцете са второстепенните чакри на четвърта. Имаме на лактите, на китките и дланите. Именно четвъртата чакра отговаря за лечебната енергия. Ние лекуваме с душата, със сърцето, затова използваме ръцете. Това е простичкото и логично обяснение.

Знаете ли, сещам се, че неслучайно навремето в класните стаи чиновете, стените, дъските са били зелени. Заради цвета на баланса и хармонията. Хората със зелена аура обикновено стават учители или лекари, организатори, социални работници. Това са концентрирани и балансирани хора.

Neda-4АКО ИСКАМЕ ДА ПОСТИГНЕМ ДОБРА КОНЦЕНТРАЦИЯ В РАБОТАТА, КАКВО ДА ПРАВИМ?

Обградете се със целени цветя. Затова и отиваме в природата. Не само заради чистия въздух. А защото това е цветът на сърцето и ние презареждаме енергията си, за да постигнем хармония. Затова зеленото на природата ни успокоява и пречиства.

Но да продължим с пета чакра – вече говорихме за нея. Тя има светло син цвят, отговаря за щитовидна жлеза. Тя е Божественото слово -всичко, което чувстваме, мислим и усещаме, изразено чрез думи. Когато нещо се случи и ние го задържаме в себе си като емоция, защото не навсякъде и на всеки можем да кажем всичко. Важно е обаче после да я пренесем и отработим тази ситуация. Затова е по-добре за изкрещиш, ако си насъбрал агресия. Емоционалната отрова прави най-големите пакости. Ако ви заболи гърлото, помислете си какво сте премълчали, какво сте преглътнали безропотно. Нарушената функция на щитовидната жлеза говори за задържана, неизразена емоция. Дори и положителна. Няма значение.

Символът на емоцията е водата. Ако не я оставите да тече свободно, а й правите емоционални прегради, следва енергийно блокиране.

ШЕСТАТА Е ТРЕТОТО ОКО, НАЛИ?

Да, тя е между веждите. Отговаря за епифизната жлеза, хормона мелатонин. С нея е свързана фантазията, подсъзнанието, интуицията. Цветът й е тъмно син, индиго. Затова хората с индигова аура са толкова творчески личности. Новата шеста раса се различава от петата по това- работата с интуицията. Индигови, кристални хора, такива с бяла аура- това са все същности с огромна интуиция, могат да владеят телепатията. Но много малко го разбират и развиват тези качества. Хората отиват по два часа във фитнеса да правят плочки и са постоянни в това. Няма лошо. Но хайде отделяйте същото време да си тренирате интуицията да видим дали няма да постигнете изненадващи резултати.

Е ДА, НО ВСЕ ОЩЕ СПИСАНИЯТА ПРОПАГАНДИРАТ СЪВЪРШЕНИТЕ ТЕЛА И ПЛОЧКИТЕ…

Да, но твоето списание – Business Woman, популяризира друго- духовността, женствеността, хармонията, баланса. Трябва да има хора, които да променят мисленето на другите. Явно твоята мисия е другите да бъдат щастливи. За да стане това, те трябва да се опознаят и да постигнат вътрешната хармония. И някой трябва да ги води по този път.

СЪГЛАСНА СЪМ. ФАКТ Е, ЧЕ СЕГА СЕ ВРЪЩАМЕ КЪМ ДРЕВНИ ЗНАНИЯ И ГИ ПРЕОТКРИВАМЕ. ОСТАНА КОРОННАТА ЧАКРА. КОЕ Е ВАЖНОТО ПРИ НЕЯ?

Седмият енергиен център в тялото ни отговаря за хипофизата, хормона на растежа. Това е връзката ни с висшия Аз и духовния свят. Цветът й е лилав. Намира се отгоре на главата.

ТЯ Е ВРЪЗКАТА С „КОРАБА МАЙКА”, КАКТО СЕ ШЕГУВАТ НЯКОИ, НАЛИ?

Точно така. Всеки човек, когато има стрес, проблеми с кръвното, сърцебиене, безсъние или пък обратното- спи прекалено много, ако има студени крайници, тръпнене, депресии или обратното-агресия, агресия, честа смяна на настроенията, невъзможност за контролиране на емоциите – всичко това говори за блокирана седма чакра. Винаги носете един аметист в джоба или чантата. Може и планински кристал. Много помага за добрата й работа.

КАК ДА СЪХРАНИМ И ПРЕДПАЗИМ ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЕНЕРГИЕН БАЛАНС ОТ Т.НАР. ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ?

Лошо е, ако не можем да ги избегнем- примерно това е човек от работата или член на семейството у дома. Първо да кажем какво е енергиен вампир. Това не е лош човек. А такъв, който няма достъп до собствената си енергия. Дълго време не е бил включен в контакта, образно казано. Седма чакра му е затворена. Енергията му е паднала, сменя цвета на аурата, излиза от житейската си мисия, променя се като личност. И той има нужда да зареди енергия отнякъде. Той несъзнателно черпи от друг. Тези хора трябва да прекарват повече време сред природата. Ако ви е в офиса, напълнете помещението с цветя и оргонити –енергийни хармонизатори. Те изчистват негативната енергия.

КАК ДА УСЕТИМ, ЧЕ НЯКОЙ СЕ „ХРАНИ” ОТ НАШАТА ЕНЕРГИЯ?

Обикновено боли глава, замаяни сме и уморени. Но не бива това състояние да се бърка „лоши очи”. Не всички енергийни вампири са с лоши очи. Може би отделно трябва да поговорим за уроките.

Но ето нещо лесно, което казвам на всички клиенти- преди да излезем от вкъщи, затваряме си очите и си представяме една бяла пирамида, която вибрира. Влизате в нея, обгръща ви бяла светлина. Казвате си следното утвърждение: „Нека всички несъзидателни енергии се трансформират в съзидателни, със силата на Христовата енергия“. Другото утвърждение е: „Отвън влиза само позитивна енергия през моята защита, през моята пирамида, а от мен излиза всичко“. Забележете, че никъде не казваме думата „негативна”. Учим ума да работи по позитивния път. И другата най-голяма и работеща защита е усмивката.  Когато човек е усмихнат, това води до хормонални изменения- т.е. работим по чакрите, защото всяка една е свързана с хормоните. Усмивката усилва имунната система. Тя носи знак за увереност, който другите разчитат веднага. Ако някой иска да навреди на друг, ще го направи на човек, за когото знае, че няма да му отвърне. А когато си усмихнат, ти даваш знак, че си силен.

neda-2ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ СМЕ ЕДИН СЛАБ, ЕНЕРГИЙНО СМАЗАН НАРОД? ЗАЩОТО ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ ЗАБЕЛЯЗВА ПЪРВО ТОВА – ЧЕ НЕ СЕ УСМИХВАМЕ.

Ами не е вярно. Смятам, че ние сме много енергийно силни. Енергията на България е една от най-силните на цялата планета.  Просто сме преживели много- 500 години робство, после още 45 комунизъм, вкарване в калъпи, принудиха пколения да ходят да мият чинии в чужбина…

БЪЛГАРИНЪТ МИСЛИ КАК ДА ОЦЕЛЕЕ ДО УТРЕ, МИСЛИ, ЧЕ ЖИВОТЪТ МУ Е АД, ЧЕ ИМА САМО ПРОБЛЕМИ. КАК ДА СЕ УСМИХВА ТОГАВА?

Животът му ще е ад, докато не започне да се усмихва. Разберете – няма лоши неща в живота. Всичко е за добро. Дори и болестите. Това е предварително направен избор на душата. Когато някой казва „ Боже, защо ме наказваш”, това е проблем на егото. Докато мислим така, няма да сме щастливи. Ние трябва да поемем отговорност за собствения си живот. А да не го оставяме на политиците, на родителите си. Ние сме отговорни за това дали да сме усмихнати или не, да сме успешни или не. Нека не забравяме никога онази мъдрост, че когато Господ затваря врата, отваря порта. Трябва да сме смирени, което обаче не значи безропотно да търпим. Това значи винаги да сме уверени, че Вселената във всеки един момент се грижи за нас. Ако някое желание не ни е изпълнено, то значи, че отгоре са ни предпазили от нещо лошо. Така че усмихвайте се и се доверете на законите на Вселената!

Неда Терзиева е психолог по образование. Учила е и в Арт колеж по екранни изкуства, специалност кино и телевизия. Но био-енерго терапията надделява като нейна професионална ориентация. Има трета мастърска степен в учението Рейки. Можете да разгледате нейния сайт www.energiensviat.com.

Интервю на Цветелина Узунова