Медия

Снимки, участия в телевизионни предавания, статии, интервюта..

ПРЕДЛАГАМЕ ВИ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ИНТЕРВЮТО С БИОЕНЕРГОТЕРАПЕВТА НЕДА ТЕРЗИЕВА

ChakraНЕДА, ВИДЖАМЕ СЕ ЕДНА ГОДИНА СЛЕД ПЪРВОТО ИНТЕРВЮ. УВЕЛИЧИ ЛИ СЕ ИНТЕРЕСЪТ КЪМ АУРА ТЕСТА?

С всяка изминала година интересът расте, което ме радва. Тези диагностики са насочени към превенция, към въпросите какво правим, защо сме тук и мисията ни. Заедно с това коментираме различните аспекти в живота, по които човек трябва да работи, за да е щастлив, здрав и балансиран.

ОСВЕН АУРА ТЕСТ, ТИ ОТ ОСЕМ ГОДИНИ ПЪРВА В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА ДА ПРАВИШ И КВАНТОВА ДИАГНОСТИКА. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЯ?

Напоследък като обяснявам на клиентите си за нея, започват да се питат на глас как така досега не са знаели. И това са все хора, които са обиколили няколко места в търсене на диагноза. Хубавото при нея е, че при една адекватна интерпретация, каквото твърдя, че правя, виждаме нещата на много ранен етап –преди изобщо да са дали болка, какъвто и да е симптом или физически дискомфорт. Това е най-ранната здравна диагностика в света. С 99% точност. Грешка почти не е възможна. Виждаме нещата на клетъчно ниво и имаме цялостна картина на здравословното състояние на човека. Можем да променим различни навици в храненето и начина на живот. Идеята е да се вземат мерки, преди заболяването да е факт.

В България сме под знака на Козирог и сме малко по-консервативни към навлизащите нови неща. Слава Богу, младото поколение е по-отворено. Все пак сме и в ерата на Водолея и трябва да използваме максимално новите технологии.

КАК СЕ ПРАВИ ТАЗИ ДИАГНОСТИКА?

Има една хватка, която държим –при жените с дясна, при мъжете с лява ръка. Няма никакви усещания. Единствената забрана за използването на квантова диагностика е, ако човекът има байпас. Тогава не може. Все пак тя е  на биорезонансен принцип и има електро вълни. Няма проблем при бременни и кърмачки.

За жалост, все още хората идват не толкова за превенция, а след като вече са обиколили навсякъде и не могат да им кажат какво им е. Някои имат усещания за болка и дискомфорт, но лекарите нищо не откриват. Казват им „ти си здрав, нищо ти няма”. Но човек не се чувства във форма. Ето тогава идва на помощ квантовата диагностика. Гледам и енергийните нива с аура теста. При квантовата имаме едни показатели за енергийните нива, които ги няма в нито една друга система за диагностициране. Мога да кажа как работят нашите енергийни меридиани- това е енергийната структура на тялото, от която зависи всичко. Това са каналите, по които тече енергията на тялото. Ако има някакъв блокаж, оттам започват заболяванията.  Лекарите не го виждат с техните методи, защото проблемът още не е дал физическо отражение в даден орган.

ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ВЕРОЯТНО ТЕЗИ АПАРАТИ ДА ВЛЯЗАТ В БОЛНИЦИТЕ…

Ами на Запад те вече са в болничните заведения. Живяла съм в Германия и там съм видяла, че ги използват. В САЩ, Япония, Русия също. Трябва да ви кажа, че  в началото българските лекари не ми вярваха, а сега използват старите ми квантови анализатори. Например най-доброто джипи в Ловеч работи с един от моите предишни апарати. И е много доволен, защото поставя безпогрешни диагнози и пациентите му са много доволни.

Neda-1ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН ЖЕНИТЕ СИ СМЕНЯТ ГАРДЕРОБА. КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ НА ДРЕХИТЕ НИ И АУРАТА. КАК ДА СЪОБРАЗИМ ТОЗИ БАЛАНС?

Правила съм много експерименти в тази посока. При някои диагностики се оказва, че цветът, който липсва по някакъв начин в аурата, или е налице дефицит на енергия в някоя чакра, цветът на дрехите може да е в помощ. Ще дам пример с пета чакра – тя отговаря за щитовидната жлеза. За жалост, много българки имат проблем с нея- според статистиките, всяка трета. Цветът й е светло син. Тя е свързана с това как показваме чувствата си, мислите, емоциите. Наличните на физическо ниво хормонални проблеми първо са съществували на енергийно- като затруднение с изразяването на чувствата и емоциите. Ние вече сме много еманципирани, искаме да сме силни и явно това ни харесва. Но забравяме нашите си женски нещица- загърбваме творческата и емоционалната енергия. Пета чакра е свързана с втора- с творчеството и сексуалността. При жените, които искат да играят мъжка роля, страда именно петата чакра. Защото е загърбена женствеността и жената се е нагърбила с мъжки функции. Пета чакра е мъжка, тя е ян енергия. Затова в моята работа много е важна интерпретацията. Когато видим, че пети център е слаб, да погледнем и втори, с който е свързан. Така ще намерим отговорите защо има понижение на енергията там. Една от препоръките за жени с проблеми в щитовидната жлеза е да носят светло сини дрехи и бижута с тюркоаз, аквамарин, лапис лазули, сапфир. Има много варианти. Но внимавайте какво купувате. Например тюркоаз. За жалост, огромен процент на пазара не е истински тюркоаз, а нещо боядисано. Цветовете са един от многото варианти, с които можем да балансираме дадена чакра. Хората сме различни- на един му влияе добре масаж, на друг- разходка в природата. Всеки трябва да намери своя път.

ИМА ЕДНИ СТЕРЕОТИПИ ЗА ЦВЕТОВЕТЕ- ЧЕРВЕНА РОКЛЯ ЗА ЛЮБОВНА СРЕЩА, МАЛКА ЧЕРНА РОКЛЯ ЗА ОФИЦИАЛНИ СЛУЧАИ…ПОЗНАВАМ ЖЕНИ, КОИТО ОСВЕН ЧЕРНО И БЯЛО, ДРУГ ЦВЯТ НЕ СА ОБЛИЧАЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ. КАК ЩЕ ГО КОМЕНТИРАТЕ?

Знаете ли на какво се радвам?! Че новото черно е тъмно синьото. Черното е всъщност липса на цвят. Подсъзнанието обича черното, защото то е защита. Но е и признак, че нещо в живота на човек липсва. От друга страна черното е много елегантно. Но ако отгоре до долу, включително чантата и обувките са ви черни, то тогава нека има някакъв ярък аксесоар, или ярък лак за нокти. Не потъвайте изцяло в този траурен цвят. Залитането в такива тоалети е признак за ниска самооценка. И ние я излъчваме към другите дори и с избора на такива дрехи. Ако една жена дълги години е носила тъмни тоалети и й е трудно бързо да премине към по-ярки, то нека започне да експериментира най-напред с аксесоарите и бижутата. Факт е, че както и да е облечена една жена, бижуто е това, което я прави различна от другите. То ни прави женствени.

blue suitИМА ЛИ НЯКАКВО ПРАВИЛО ЗА ИЗБОР НА ЦВЯТ ПРИ РАЗЛИЧНИ ПОВОДИ? НАПРИМЕР, АКО УТРЕ ОТИВАМ НА ВАЖНА ДЕЛОВА СРЕЩА И ИСКАМ ДА ИЗГЛЕЖДАМ УВЕРЕНА, КАКЪВ ЦВЯТ ТОАЛЕТ ДА ИЗБЕРА, КАК ДА ЗАСИЛЯ СЪОТВЕТНАТА ЕНЕРГИЯ?

Когато искаме в дадени комуникации да се проявим като силни личности, имаме работа с трета чакра. Примерно отиваме на интервю в нова фирма или на преговори в бизнеса. Тази чакра отговаря за комуникациите, за волята ни, самооценката ни. Цветът й е жълт.

НЯМА ЛИ ДА Е СТРАННО НА ДЕЛОВА СРЕЩА ДА СЕ ПОЯВИМ С ЯРКО ЖЪЛТО САКО?

Да, и затова гледаме чакрата, която е свързана с трета, а именно шеста. Нейният цвят е индиго. Така че избирате едно тъмно синьо сако или рокля, но непременно добавяте малък жълт аксесоар- златно колие, жълто фишу или нещо друго в този нюанс.

СЕГА ДА РАЗГЛЕДАМЕ И ДРУГАТА КРАЙНОСТ- ОТИВАМЕ НА СРЕЩА С УХАЖОР, ИСКАМЕ ДА СМЕ НЕЖНИ, ЖЕНСТВЕНИ, ДА ИЗЛЪЧВАМЕ СЛАБОСТ, А НЕ СИЛА. КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА?

Най-силният цвят, който дори не се води цвят технически, е бялото. Това говори за много добра самооценка. Малко жени си позволяват да носят бели дрехи.

ОБАЧЕ ПСИХОЛОЗИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ АКО СЕ ПОЯВИШ НА СРЕЩА С БЯЛА РОКЛЯ, ПРИ МЪЖА ВЕДНАГА СЕ ОТКЛЮЧВА АСОЦИАЦИЯ СЪС СВАТБА, ВЪЗПРИЕМА ДРЕХАТА КАТО НАМЕК И ПРИТИСКАНЕ И  МОЖЕ ДА СЕ ОТДРЪПНЕ.

Не вярвам в това. Явно е стара психология. Чела съм такива теории, но не им вярвам. Когато една жена е облечена в бяло, автоматично отива на пиедестал в очите на мъжа. Това означава свобода и увереност и той чете това послание точно така.

violetНЯКОИ КАЗВАТ, ЧЕ ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА ХОДИМ В БЯЛО, ЗАЩОТО ТОВА Е ЦВЕТЪТ НА АНГЕЛИТЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН ВИНАГИ СМЕ ЗАЩИТЕНИ.

Да, бялото е най-добрата защита. Но ако трябва да се върнем на женските енергии, трябва да носим предимно цветовете на няколко определени чакри, които са с ин енергия- оранжево, зелено, индиго, розово. Това са женските цветове и е добре да ги носим не само през пролетта и лятото.

А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА МЪЖ, КОЙТО Е СЛОЖИЛ РОЗОВА РИЗА ПОД САКОТО?

Прекрасно. Не само стилово е изискано. Много пъти съм коментирала с мъже дали да има розово и лилаво в техния гардероб. Първоначалната реакция е „А, как ще сложа такъв женски цвят”. Но се оказва, че се чувстват отлично. Въпрос на самочувствие. Лилавото е символ на дух, на сила на ума. Затова е особено препоръчително за мъжкия гардероб.

Неда Терзиева е психолог по образование. Учила е и в Арт колеж по екранни изкуства, специалност кино и телевизия. Но био-енерго терапията надделява като нейна професионална ориентация. Има трета мастърска степен в учението Рейки. Можете да разгледате нейния сайт www.energiensviat.com.

Интервю на Цветелина Узунова,

Снимки: Личен архив и интернет