Ахат

Ахат

Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието,който способства за благополучието на дома и укрепва семейството.

Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието,който способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве, дълголетие и защита от енергийни вампири. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените  сили.

 

Развива творческият потенциал и красноречието и помага за взимане на правилни решения и действия. Ахатът се смята и за камъкът- пазител на бременните жени, както и за защита от уроки.

Мъховият ахат поставен в портмонето или в джоба привлича богатство и изобилие.

Лечебни свойства:
Ахатът благодарение на множеството си разновидности е подходящ за цялостно лечение - при преуморени и възпален очи, при главоболие и световъртеж, при температурни инфекции, при хроничен бронхит, ангина и задух. Носен под формата на бижу стимулира сърдечната дейност, неутрализира стреса, предпазва от нервно напрежение и подпомага лечението при тежка и продължителна кашлица.

Особено полезен е за децата- носи им успокоение и разсейва страха, помага и в прохождането.

Известната лечителка от XII век Хилдегард фон Бринген препоръчва вода с престоял в нея ахат при лунатизъм, епилепсия и други маниакални състояния на човека.

Мъховият ахат се свързва със Сърдечната Чакра и помага за освобождаване от стреса и напрежението.Успокоява емоцийте, подобрява самоувереността и  освобождава от страха. Изключително ефективен при депресии.

Чакри: в зависимост от цвета подходящ за всички чакри.

Енергия: Ин

Начини на въздействие: полагане върху чакрите, зареждане на вода, под формата на бижута, контактно въздействие върху проблемните места.

Препоръки :преди или след употреба  се измива под течаща вода.

Зодии: Близнаци, Дева, Козирог, Телец.